Over ons

Tof dat jij onze afdeling wil leren kennen!

Wij zijn een landelijke vereniging die graag communiceert met zijn dorpsbewoners, daarom organiseren we jaarlijks een aantal bijeenkomsten om een gezellig babbel te doen met onze dorpsbewoners. Zoals oa. thema avond, muziekavond, mede organisatie in de dorpsfeesten, bakharingenavond, onze jaarlijkse wandeling in oktober. We proberen dan ook inventief te zijn met het organiseren van onze activiteiten want we zijn maar met een beperkt aantal bestuursleden. Indien er personen zijn die ons kunnen helpen of suggesties hebben met de organisatie van activiteiten deze zijn altijd welkom.

Met ongeveer 70.000 leden in bijna 900 lokale afdelingen is Landelijke Gilden de grootste plattelandsvereniging in Vlaanderen en Oost-België. Lokale afdelingen organiseren jaarlijks leuke en interessante activiteiten voor leden, dorpsbewoners en hun gezin. Soms werken verschillende afdelingen samen. Zo zijn er elk jaar heel wat recreatieve fietstochten. En dan zijn er natuurlijk ook nog onze grote publiekstrekkers zoals de Nationale Streekzoektocht, Open tuinen en Dorp in de Kijker. Naast het organiseren van leuke activiteiten zetten onze landelijke gilden zich in voor de leefbaarheid in je dorp.

Landelijke Gilde Vissenaken

De Landelijke Gilde van Vissenaken is een sociale-culturele vereniging van mensen met een warm hart voor het platteland. Vrijwillige bestuursleden trekken de kar en organiseren activiteiten voor eigen leden maar ook voor alle dorpsbewoners zoals : kaartavonden, concerten en muzikale avonden, thema avonden, mede organisatie dorpsfeesten " Vissenaken ons Dorp Leeft" , fietstochten ism. KVLV Vissenaken, bakharingenavond, bloesemwandeling en herfstwandeling. Onze leden zijn zeer actief in ons mooie plattelandsdorp Vissenaken. Ben je graag onder de mensen, dan kun je bij ons terecht voor een flinke portie amusement en leute. In de mate van het mogelijke ondersteunen -en -werken wij samen met andere verenigingen van ons mooie dorp. Iedereen is bij ons van harte welkom. En weet : Bij Mensen van het PLATTELAND is het ALTIJD en OVERAL PLEZANT.

Over Landelijke Gilden

Heb je een warm hart voor het platteland en ben je graag onder de mensen? Dan is Landelijke Gilden de vereniging voor jou! Het hele jaar door organiseren de vrijwilligers van onze 900 afdelingen leuke activiteiten in hun dorp.

  • In het tuinseizoen krijgt je interessante tuintips tijdens een tuincursus of bij een bezoek aan één van de Open tuinen. Want in het laatste weekend van juni zetten honderden tuineigenaars hun deuren open voor het grote publiek. Landelijke Gilden heeft zelfs een tuinaanbod voor leerkrachten en leerlingen lager onderwijs: de Schooltuin! Met de Schooltuin willen we kinderen op een speelse manier laten kennismaken met tuinieren.
  • In de lente en zomer laten we je proeven van alle facetten van het platteland. Op de fiets ontdek je samen met je familie en vrienden de mooiste plekjes. Of ga je liever te voet de velden verkennen tijdens een dauwwandeling met nadien een lekker ontbijt? Als je wel van een wedstrijd houdt, dan is de Nationale streekzoektocht misschien iets voor jou? Te voet, met de fiets of met de auto, onderweg laten we je genieten van lekkere hapjes en streekproducten. Geïnteresseerd waar al dat lekkers vandaan komt? Tijdens de Dag van de Landbouw op de derde zondag van september ontdek je hoe het echt werkt.
  • Ook in het najaar zitten onze afdelingen niet stil. Je kan er leren, ontdekken, cultuur beleven en feesten. Zo organiseren heel wat landelijke gilden kookcursussen. Daarnaast kan je bij Landelijke Gilden terecht voor talrijke cultuurmanifestaties. Om het jaar af te sluiten of tijdens speciale feestdagen organiseren veel lokale afdelingen een diner of feestmaaltijd. Altijd brengen we mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement en genieten centraal staan.

Het hele jaar door zet Landelijke Gilden zich als plattelandsvereniging in voor de leefbaarheid van de plattelandsdorpen. Het behoud van de dorpsschool, veilig fiets- en wandelverkeer, de bescherming van de open ruimte, de sociale samenhang in het dorp, het zijn thema's die Landelijke Gilden nauw aan het hart liggen.

Ook zin om lid te worden van onze gezinsvereniging? Je kan deelnemen aan onze activiteiten en je ontvangt daar boven op 6 keer per jaar het plattelandsmagazine Libelle Nest en ons ledenblad Buiten in de bus.

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.